top of page

СТАРТ ПРОЄКТУ "12 ДРУЗІВ ОХМАТДИТу"

Оновлено: 8 бер.

З початком цієї надихаючої ініціативи, талановитий художник створює дванадцять чарівних арт-об'єктів "Бравий Котик", кожен з яких символізує історію одного з дванадцяти мужніх пацієнтів Охматдиту. Цей творчий процес починається з моменту, коли дитина, під керівництвом знаменитого амбасадора, розробляє на папері ескіз майбутньої скульптури. Маленькі художники вкладають частинку своєї душі у дизайн котиків, створюючи їх відображенням своїх унікальних історій та боротьби.



У кульмінації проєкту, художник у своїй студії оживляє ці задуми, перетворюючи кожного котика на унікальний лімітований арт-об'єкт. Це не просто фігурки – це символи надії, мужності та нескінченної фантазії дітей, які борються за своє здоров'я. Залучаючи увагу громадськості до важливої місії Охматдиту, кожен "Бравий Котик" розповідає свою історію, закликаючи до підтримки та розуміння. Зацікавтеся, долучіться, станьте частиною цієї чудової історії перетворення та надії.

Ми раді анонсувати захоплюючу ініціативу, що зближує серця і таланти на благо дітей Охматдиту. Наш проект об'єднує знаменитостей України - видатних артистів, журналістів, спортсменів, та благодійників, кожен з яких стає частиною неповторної історії допомоги, формуючи дует з пацієнтами нашої лікарні.

На вулицях Києва та на стінах столичних закладів з'являються стріт-стікери та арт-інсталяції, що оживають завдяки фото наших амбасадорів з пацієнтами. Кожен стікер містить QR-код, що веде до нашої благодійної скриньки - місток до допомоги є буквально під ногами перехожих.

Цьогоріч 1 червня, у символічний День захисту дітей, ми проведемо благодійний аукціон, на якому представимо неповторні арт-об'єкти. Це будуть ексклюзивні скульптури, втілені в матеріал за дизайном дітей та їх зіркових партнерів, кожна з яких - унікальна історія боротьби та надії. Всі кошти, зібрані з аукціону, підуть на підтримку наших маленьких героїв у Охматдиті.


Серед зірок, що вже приєдналися до благодійної справи, - Володимир Жовнір, Альона Омаргалієва, Владислав Ващук, MONATIK.

Ваша підтримка може стати вирішальною вже сьогодні, зробіть внесок за посиланням: https://send.monobank.ua/jar/5x9Kf6qgq7

 

Залишайтеся з нами та слідкуйте за оновленнями у наших соціальних мережах:

 

Долучайтесь до нас, щоб створювати світле майбутнє для дітей разом!


АМБАСАДОРИ ПРОЄКТУ


Зустрічайте величезну серцем людину - Володимира Жовніра, генерального директора НДСЛ "Охматдит" та Заслуженого лікаря України, який взяв на себе роль амбасадора нашого проекту, щоби пролити світло на неймовірні історії боротьби і надії наших пацієнтів.



У центрі нашої уваги - Соломійка, 15-річна дівчина з Рівного (перший учасник благодійно-мистецького проєкту), чия сила духу та любов до життя надихають. Народжена з вродженою вадою, Соломія бореться з хронічною нирковою недостатністю і чекає на трансплантацію нирки, але її невгамовний оптимізм і талант до малювання котиків засвідчують незламність її духу.


Альона Омаргалієва, відома співачка та солістка дуету TamerlanAlena, з гордістю представляє проєкт як амбасадорка, ділячись світлом і теплом свого серця з тими, хто найбільше потребує підтримки.



Історія Ксенії, юної воїнки з Чернігова (другої учасниці благодійно-мистецького проєкту), що постраждала від російської агресії, розповідає про мужність у найтемніші часи.

19 серпня 2023 року дівчинка знаходилася поряд з Драматичним театром у Чернігові. Вона разом з подругою продавала власноруч сплетені браслетики для допомоги нашим військовим. Але тієї миті російські окупанти влучили балістичною ракетою Іскандер по центру міста, уламки вразили 12-річну Ксенію. У неї виявили травми ніг, передпліччя, рвані рани та важке поранення правої руки: уражені кістки, мʼязи, шкіра!

Першу допомогу дитині надали лікарі Чернігова, згодом вона була направлена до столичного Охматдиту.

У цьому медзакладі дівчинка лікується й досі. Вже пережила багато операцій, але попереду на неї чекають наступні втручання та довгий період реабілітації.

Її непохитна воля до життя і мрія про майбутнє в якості дизайнерки є свідченням нескореного духу українського народу.


Владислав Ващук, колишній український футболіст, тепер захисник України у лавах Національної гвардії, долучається до нас як амбасадор, втілюючи силу, відвагу та віру в перемогу.



Наш невтомний борець, 10-річний Владик з Бучі (третій учасник благодійно-мистецького проєкту), на початку повномасштабного вторгнення був змушений покинути своє рідне місто, яке  невдовзі було окуповане, а його будинок напів зруйновано! Його боротьба з вродженим сколіозом та наслідками війни викликає захоплення! З самого малечку проходив консервативне лікування, а не так давно переніс надскладну операцію на шийному відділі хребта тривалістю в понад 12 годин. Одне з його найзаповітніших бажань – зустріч та спілкування зі справжнім футболістом – здійснив Владислав Ващук.

Він прагне до здійснення своєї мрії - здорового майбутнього в мирній Україні.

Кожна історія - це заклик до доброти та співчуття. Долучайтесь до нас, підтримайте цей проєкт, і разом ми зможемо подарувати надію та підтримку тим, хто бореться з найскладнішими випробуваннями.


Слава Україні!

44 перегляди0 коментарів
bottom of page