top of page

МАТВІЙ ПОТРЕБУЄ ВАШОЇ ДОПОМОГИ!

Updated: Jul 21, 2023

ДАЩЕНКО Матвій (30.11.2008) має важкий діагноз: Spina Bifida, нервово - м’язовий сколіоз, гідроцефалія післяопераційного лікування, нижній парез, нейро-м’язовий грудо-поперековий сколіоз 6 степеню, стан після корегуючи остеотомії!

Лікар який веде пацієнта: ДОЛЯНИЦЬКИЙ Миколай Михайлович.

Матвій, не дивлячись на свій діагноз навчається на відмінно у спеціалізованій школі «Надія».



Станом на зараз сім'я Матвія потребуємо фінансової допомоги для придбання конструкції хірургічного лікування на хребті, вартість даної системи складає 265800 грн.

Посилання на монобанку фонду - збір для Матвія:


Історія Матвія, дуже не проста і у свої 14 років хлопчик пережив дуже багато важких випробувань!

Все почалося ще до його народження, коли мати Матвія була при надії на 7 місяці вагітності, у ПАГ їй діагностували, що у її майбутньої дитини рідкісне орфанне захворювання СпінаБіфіда. Шансів на його життя лікарі не давали, але батьки вирішили, що вони будуть боротись за свого сина!

Після пологів, коли Матвій народився він так і не почав дихати, та був переміщений у реанімаційне відділення на апарат штучного дихання.

На п'ятий день, коли було прийнято рішення відключити його від апаратів життєзабезпечення, у зв'язку з відсутністю самостійного дихання, на диво лікарів він почав дихати самостійно!

Після цього Матвій переніс дві складні операції в Інституті Нейрохірургії для встановлення шунта та пластики на місці спинномозкової грижі. Після реабілітації та виписки у віці 3-х місяців хлопчику було рекомендовано масаж ніг, але на першій процедурі відбулося руйнування кінцівки.

Так Матвій вперше опиняється у НДСЛ "Охматдит", та вже через два роки там, йому проводять повторну операцію на місці спинномозкової грижі, для усунення фіксації спинного мозку. Завдяки цьому Матвій починає розмовляти, та повзати самостійно.

Але у віці 3-х років сильне захворювання та висока температура, спричиняють важкий перебіг хвороби, що провокує у Матвія кому, в якій дитина перебуває цілий тиждень.

У віці 12 років хлопчика везуть у Харків на 2-ві операції, для усунення вродженого вивиху стегна на обох ногах, для того щоби Матвій міг згинати ноги.

Операцію на хребті, лікарі НДСЛ "Охматдит" планували провести Матвію на весні 2022 року, але повномасштабне вторгнення завадило лікуванню дитини, як і багатьом іншим пацієнтам в Україні! За цей час поки Матвій очікував на операцію, стан його хребта значно погіршився, родина екстрено звертається по допомогу у НДСЛ "Охматдит".

Не дивлячись на військові дії, які в той час відбуваються під Києвом, лікарі 11 квітня 2022 року проводять першу операцію по встановленню "венцю", для того щоб Матвій за допомоги спеціалізованого крісла каталки мав змогу сидіти.


Друга операція, на яку так очікує Матвій та його родина має відбутися вже найближчим часом, як тільки вдасться зібрати необхідні кошти, на які буде придбано систему, для встановлення на хребті!

Батько Матвія весь цей час перебував у лавах ЗСУ, та боронив Україну! Але враховуючи важкий стан сина він був змушений звільнитися в офіцерський запас, для підтримки та допомозі дружині та сину!

«Задля допомоги в цей час дружині, а насамперед за проханням сина я звільнився за сімейними обставинами в офіцерський запас ЗСУ», - каже ДАЩЕНКО Андрій, батько хлопчика.

Станом на зараз сім'я Матвія потребуємо фінансової допомоги для придбання конструкції хірургічного лікування на хребті, вартість даної системи складає 265 800 грн.

Посилання на монобанку фонду - збір для Матвія:


Слава Україні!

310 views0 comments
bottom of page