top of page

ЛІКАРНЯ МАЙБУТНЬОГО - ДИТИНА ПОНАД УСЕ!

Оновлено: 25 трав. 2023 р.

За сприяння Budhouse Group архітекторами Творчої Майстерні «Манакова та Ко» виконано ре-концепцію інтер'єру старого хірургічного корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».



Budhouse Group та Творча Майстерня «Манакова та Ко» вирішили допомогти лікарні та використовуючи сучасні тенденції дизайну провести ре-концепцію інтер’єрів. Із типової лікарні 60-х років, спеціалісти зробили сучасний простір де дитина стає центром нашого життя, турботи, уваги та любові.


Особисто Олександра Манакова поділилася: «Лікарня має свою логіку та підлеглу їй структуру – щоб «оживити» такий простір, зробити його комфортним для дитини, потрібно врахувати безліч нюансів. На чільне місце поставлені такі принципи: обстановка, що створює почуття захищеності, створення атмосфери, що відволікає від важких думок, природне освітлення, усунення шуму, прояв турботи, мінімізація відчуття натовпу».


В саму ідею покладено філософію «ДИТИНА ПОНАД УСЕ».

Дизайнери підійшли до оформлення лікарняних палат з особливою ретельністю: вони забарвлені у яскраві кольори, також присутні столи для виконання домашніх завдань, багато місця для ігор та встановлено настінне обладнання для відеоігор та перегляду фільмів.

Не менш ретельно були відібрані облицювальні матеріали, що відповідають високій якості проекту.


З кольорами довелося працювати особливо ретельно: по-перше, інтер’єр не повинен дратувати дітей з аутизмом, а по-друге, має бути комфортним не лише для малюків, а й для дітей старшого віку.


Однією з головних задач, які поставили перед собою спеціалісти Budhouse Group та ТМ «Манакова та Ко», було надати лікарняним палатам максимально домашнього затишку.


На першому поверсі лікарні передбачені рецепція, кабінети лікарів, аптека, кафе та допоміжні приміщення для маленьких пацієнтів.


На поверхах передбачені ігрові кімнати, де діти можуть відволіктися та поспілкується між собою.

Дизайнери не оминули увагою й співробітників лікарні, передбачивши для них приміщення для перевдягання з душовими, просторі ординаторські кабінети, приміщення для відпочинку та психологічного розвантаження.



Завдяки благодійникам Budhouse Group та архітекторам Творчої Майстерні «Манакова та Ко», з'явилася можливість, за підтримки донорів та їх пожертв, відремонтувати та зробити сучасними відділення, які продовжують працювати та щоденно робити операції у старому хірургічному корпусі Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

49 переглядів0 коментарів
bottom of page